конференция Фалун Дафа България

Пловдив стана домакин на Осмата национална конференция за обмяна на опит в самоусъвършенстването по Фалун Дафа, която се проведе на 15 декември 2019 г. в хотел Рамада Пловдив Тримонциум.

В годишния форум участваха над 50 последователи на Фалун Дафа от България, Русия и Гърция.

Фалун Дафа, още позната с името Фалун Гонг, е традиционна практика за усъвършенстване на съзнанието и тялото. Включва философия с принципи Истинност, Доброта, Търпение и пет медитативни упражнения. Следвайки принципите, практикуващите подобряват своя морал, а за доброто здраве и жизненост на телата им спомагат упражненията.

Деветнадесет от присъстващите на конференцията споделиха своя опит в самоусъвършенстването по Фалун Дафа.

В своите есета те разказаха как са приложили Истинност, Доброта, Търпение в ежедневието. Също запознаха слушателите с преживяванията си по време на събития за информиране обществеността за продължаващото 20 години преследване на духовната практика от комунистическата партия в Китай.

Няколко есета бяха посветени на подобрението на характера и изглаждането на семейни отношения и междуличностни конфликти. Други илюстрираха повишаването на морала и превръщането в по-добър, търпелив човек, който мисли за благото на другите.

Александра от София, куратор на международната изложба "Истинност, Доброта, Търпение", представи своя опит в транспортирането на картините от Гърция до България в условията на снежна буря.

Тя разказа как в продължение на няколко месеца изложбата е посетила седем галерии в шест града, и как положителните ѝ мисли са били силни благодарение на останалите доброволци в екипа. Техните отдаденост и подкрепа ѝ помогнали да премине през трудностите по пътя и да осъзнае ценността на екипната работа. Също се освободила от мързела и развила толерантност към другите.

60-годишната Ина от Варна сподели как е успяла да постигне хармония и баланс между практикуването на Фалун Дафа и грижата за семейството.

С помощта на Фалун Дафа, Силвия от София успяла да разпознае и потисне егото си.

Керка от Пловдив разказа как е осъзнала важността на информиране обществеността за преследването в Китай с праведно съзнание и спокойно сърце. Практикуването на Фалун Дафа също я вдъхновило да бъде още по-мека и грижовна в семейството.

Най-младият участник в конференцията, 17-годишната Никол от Варна, разказа как е преодоляла страха от провал. Хората често я питали какво ще прави с живота си, което отключвало страховете ѝ. Благодарение на философията на Фалун Дафа, Никол осъзнала, че дори да сгреши в нещо, това е просто урок и не е фатално.

Следвайки Истинност, Доброта, Търпение, семейството практикуващи от Пещера преодолели трудности в брачния живот, и решили да останат заедно, запазвайки семейството си.

Керачка от Бургас разказа за участието си в информационни събития, изобличаващи преследването на Фалун Дафа в Китай. Заедно с още двама доброволци, за два дни Керачка посетила седем града в североизточна България. Това "пътешествие" я направило по-смела, уверена и силна.

Таня от Чепеларе разказа за чудото на Фалун Дафа в живота си: след катастрофа с кола се възстановила от травмите за по-малко от два месеца, вместо за очакваните шест месеца. На контролния преглед, лекарят обявил възстановяването ѝ за "медицинско чудо".

Медитация по Фалун Дафа и информационно събитие

Ден преди конференцията, на 14 декември, родни последователи на Фалун Дафа изпълниха петте медитативни упражнения на духовния метод в градската градина, до Виенския павилион.

След това застанаха на главната улица, пред Централни хали, срещу надписа "Plovdiv Together", за да информират граждани и гости на Пловдив как от 1999 г. насам последователите на Фалун Дафа в Китай са подложени на жестоки репресии от комунистическата партия.

В мекия зимен ден, минувачите имаха възможност да се подпишат в международна подписка, целяща подвеждане под съдебна отговорност на бившия китайски държавен лидер Дзян Дзъмин, инициатор на преследването на близо 100 милиона последователи на Фалун Дафа в Китай.

Подписката представлява гражданска жалба до Върховния съд и Върховната прокуратура на КНР и редовно се изпраща по пощата до Китай от 54 държави по цял свят, включително България.

В късния следобед заръмя лек дъжд, който не попречи на родните доброволци да продължат с раздаването на листовки и събирането на подписи.

Фалун Дафа се практикува свободно в 114 държави по цял свят и преследвана само в Китай.

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies