задържани българи Сърбия в черния списък

Гледайте безплатно филма "В черния списък" (Сърбия, 2019, 73 минути) за задържаните през 2014 г. в Сърбия седем българи, последователи на духовното движение Фалун Гонг. Филмът е достъпен до 00:00 часа на 17 май 2020 г. (неделя) на адрес: https://www.facebook.com/fdicbg/

Документалната лента разказва от първо лице вълнуващата история на седем наши сънародници, чиито усилия да организират мирен протест за човешки права в сръбската столица Белград, срещат непредвидени усложнения, включително отвличане от полицията.

Инцидентът, отразен от всички български медии, се случва в навечерието на срещата на върха между правителствените ръководители на страните от Централна и Източна Европа и Китай, през декември 2014 г.

След 72 часа незаконно задържане в център за чужденци, седмината са освободени с подкрепата на българското МВнР, Европейския парламент и Амнести Интернешънъл.

Фалун Гонг, още известен с името Фалун Дафа, е традиционна практика за усъвършенстване на съзнанието и тялото. Включва пет медитативни упражнения и философия с принципи Истинност, Доброта, Търпение. Преследвана e от комунистическата партия в Китай от 1999 г. насам заради огромната си популярност.

При желание от Ваша страна, ще Ви съдействаме за връзка със задържаните.

За повече информация: Росица Йорданова, +359879344566

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies