здравей здраве медитация Стара Загора

Китайската традиционна практика за усъвършенстване на духа и тялото Фалун Дафа се включи в последните за 2017 г. три спирки от осмото издание на фестивала на здравословния начин на живот "Здравей, Здраве".

В сутрешните часове на 24 септември, на площада до шадраваните в Търговище, гостите на фестивала научиха, че чрез следването на принципите на Фалун Дафа - Истинност, Доброта, Търпение - човек повишава нравствения си характер. Така става по-търпелив към хората и истинен в действията си. Това подобрява взаимоотношенията в семейството и на работното място.

Философията на Фалун Дафа е подробно описана в книгата "Джуан Фалун", обясни водещият Диян Данаилов. И допълни, че всички дейности на практиката по цял свят са безплатни.

Последва демонстрация на петте медитативни упражнения на Фалун Дафа, в която се включиха над 20 души.

На 7 октомври във Фестивален и конгресен център Варна, местни последователи на Фалун Дафа представиха резултатите от медицинско изследване за ефектите на практиката върху здравето, проведено в Пекин през 1998 г.

Резултатите показват, че при 96.5% от анкетираните последователи на Фалун Дафа симптомите на болестите са изчезнали или са намалели значително след започване на практиката.

Цялостно изчезване на симптомите се наблюдава при 63.9% от запитаните. При други 32.6% се забелязва подобрение. Степента на възстановяване от болести на дихателната система достига 75.7%, което е най-високо сред всички изследвани болести. Дори при сърдечно-съдови заболявания, където заболеваемостта е най-висока (18.9%), степента на възстановяване достига 58%.

Водещият на представянето посочи, че подобрението в здравословното състояние е резултат от изчистването на съзнанието и подобряването на нравствения характер, което е фокусът във Фалун Дафа.

"Усетих силно затопляне в тялото и сега се чувствам по-спокойна", коментира жена след изпълнение на комплекса с упражнения.

2017-09-24-Picture-FDIC-ZdraveiZdrave-Tyrgovishte_001

Търговище

2017-09-24-Picture-FDIC-ZdraveiZdrave-Tyrgovishte_002

Търговище

2017-09-24-Picture-FDIC-ZdraveiZdrave-Tyrgovishte_003

Търговище

2017-09-24-Picture-FDIC-ZdraveiZdrave-Tyrgovishte_004

Търговище

2017-10-08-Picture-FDIC-ZdraveiZdrave-Varna_001

Варна

2017-10-08-Picture-FDIC-ZdraveiZdrave-Varna_003

Варна

2017-10-08-Picture-FDIC-ZdraveiZdrave-Varna-002

Варна

2017-10-14-Picture-FDIC-ZdraveiZdrava-StaraZagora_001

Стара Загора

2017-10-14-Picture-FDIC-ZdraveiZdrava-StaraZagora_002

Стара Загора

Previous Next Play Pause

Награди и признания

Заради благотворния ефект върху здравето и морала на хората, основателят на Фалун Дафа, г-н Ли Хонгджъ, получава редица награди и признания.

През 1993 г. г-н Ли Хонгджъ е обявен за "най-приветстван цигун майстор" по време на Източното здравно изложение в Пекин, където му е връчена и правителствена награда за принос в разширяване границите на науката. А през 2000 г. печели една от наградите на Фрийдъм Хаус, най-старата правозащитна организация в САЩ.

Г-н Ли е номиниран и за Нобелова награда за мир през 2000 г. и 2001 г., както и за Наградата на Европейския парламент "Сахаров" за свобода на мисълта през 2001 г.

Силна енергия

Здравният фестивал завърши своята обиколка в Стара Загора. На 14 октомври в Народно читалище "Св. Климент Охридски"-1858 над 30 души се събраха да научат за философията и упражненията на Фалун Дафа.

Жена сподели, че след като посетила по-рано тази година фестивала в Казанлък, започнала да се събира редовно с още хора за изпълнение упражненията на Фалун Дафа. Жената разказа още, че тъкмо идва от изпълнение на медитацията с групата в Стара Загора, където енергията била много силна.

Човешки права или бизнес?

Във Варна и Стара Загора гостите на фестивала научиха за друга част от историята на Фалун Дафа: продължаващото преследване на последователите ѝ в комунистически Китай от 1999 г. насам.

Причина за начало на репресиите е страхът на управляващия по това време Дзян Дзъмин от многото последователи (70-100 милиона души), надвишаващи по брой членовете на комунистическата партия и следващи висок морал, непривичен за класовите борби в партията.

Дзян смята Фалун Дафа за заплаха за властта на партията и нарежда нейното изличаване от Китай.

Така хиляди последователи на Фалун Дафа са преследвани, затваряни в трудови лагери и подлагани на жестоки репресии, включително убивани с цел продажба на жизненоважните им органи.

Гостите на здравния фестивал бяха поканени да се включат в международна подписка, която цели да подведе Дзян Дзъмин под съдебна отговорност за геноцид и престъпления срещу човечеството.

В Търговище обаче подписката не се състоя, по настояване на домакините, във връзка с бъдещи бизнес отношения с Китайската Народна Република. Преди около месец градът бил посетен от китайска делегация, която предвижда да изгради заводи и предприятия на родна земя.

Това остави отворен въпроса, кое е на първо място: човешките права или бизнесът?

През 2017 г., Фалун Дафа взе участие в 9 от общо 12 града, които здравният фестивал посети.

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies