лорд Стърлинг Шен Юн Лондон

Вицеадмирал Джефри Морис Стърлинг, известен още като лорд Стърлинг, е британски политик, член на Консервативната партия и благородник с изтънчен артистичен вкус. От 16 години насам, той е член на борда на директорите на Кралското балетно училище на Великобритания; също е възпитаник на Музикална академия "Гилдхол" в Лондон.

По думите му, той е и "страстен почитател на танците".

Именно това го доведе, заедно с внука му, на тазгодишното представление на "Шен Юн" в лондонския театър "Евентим Аполо", на 26 април 2019 г.

"'Шен Юн' ме накара да почувствам удоволствието от живота", заяви лорд Стърлинг след края на представлението.

Според британския благородник, "Шен Юн" е "невероятен" и "превъзходен" спектакъл.

В програмата на "Шен Юн" тази година са включени 20 сценки, които пренасят публиката в различни епохи, места и светове; зрителите наблюдават и важни моменти от живота на прочути исторически личности и литературни герои.

Историите и легендите, разказани със средствата на танц, песен, театър и триизмерни мултимедийни ефекти, демонстрират пред публиката смисъла на понятия като духовна принадлежност, божествено състрадание, възмездие за вършене на добро и зло, и търсенето на смисъла на живота, разкрива официалната Интернет страница на компанията за сценични изкуства "Шен Юн".

"Целият замисъл на спектакъла е изключително актуален за нашето съвремие", каза лорд Стърлинг. "Танците и оркестърът са първокласни."

Kомпаниятa за класически китайски танц "Шен Юн" е базирана в Ню Йорк, САЩ. Тя включва шест артистични трупи, чиято мисия е да възродят 5000-годишната традиционна китайска култура чрез музика и танц.

Оркестърът на "Шен Юн" е уникален по рода си: съчетава китайски музикални инструменти със западни симфонични музикални инструменти. Основен диригент на оркестъра е българинът, маестро Милен Начев.

Друга отличителна черта са солата на китайско оперно пеене и виртуозното изпълнение на двуструнната китайска цигулка арху.

Арху е уникален инструмент с история от над 4000 години; той е неразделна част от традиционните фолклорни изпълнения, опери и императорски пиршества по време на китайските династии. Само с две струни, арху е способен да изрази радост, печал, състрадание и нежност. Звукът му е най-близък до човешкия глас, разказва уебстраницата на "Шен Юн".

Лорд Стърлинг окачестви изпълнението на арху като "прекрасно и изключително впечатляващо".

Благородникът е редовен съветник на правителството на Великобритания по различни въпроси и е в списъка с почетни лица на кралицата.

Също е бивш директор на "Янг Вик Къмпъни", един от най-обичаните театри в Лондон, известен с подкрепата на млади актьорски таланти.

Освен с ангажираността си към изкуството, 84-годишният лорд Стърлинг е и успешен предприемач: от 1983 г. до 2005 г. той е управител на круизната фирма "П&O Круизес".

Източник: https://www.theepochtimes.com/lord-sterling-says-shen-yun-made-him-feel-good-to-be-alive_2896508.html

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies