книга девет коментара Сиела

През 2004 г. международната медия „Епохални времена“ (The Epoch Times) публикува своята дефинитивна редакционна серия „Девет коментара за комунистическата партия“. Изданието пише за бруталността и измамите, които комунистическата партия използва, за да управлява Китай, което моментално приковава вниманието на китайския народ. Почти за една нощ възниква движението, наречено „Туейдан“, в превод - „Отказване от партията“. По долу е заключението на английската версия на „Деветте коментара“, което може да бъде разглеждано като призив към китайския народ за формиране на това движение.

(За книгата „Девет коментара за комунистическата партия“ по БНР)

Какво ще бъде бъдещото на Китай? Каква посока ще поеме Китай? Такива сериозни въпроси са твърде комплицирани, за да бъдат обсъждани накратко.

Въпреки това едно нещо е сигурно: ако националната моралност не претърпи възраждане, няма възстановяване на хармоничните взаимоотношения между хората и природата, между хората, небесата и земята; ако не съществува вяра или култура за мирно съвместно съществуване между хората, светлото бъдеще за китайската нация ще бъде невъзможно.

След десетилетия на подтисничество и промиване на съзнанието, Китайската комунистическа партия (ККП) е наложила своя начин на мислене и своите стандарти за добро и лошо в живота на китайския народ. Това доведе до ситуацията хората да приемат и оправдават извратеността и мошеничеството на ККП, да станат част от тази измама и така да предоставят идеологическа основа за съществуването на ККП.

Да премахнем от живота си порочната доктрина на ККП и да разграничим безскрупулната ѝ до крайност природа и да възстановим нашата човешка природа и съвест – това е първата и основна стъпка по пътя към общество без комунистическата партия.

Дали този път може да бъде извървян неотклонно и мирно, ще зависи от промените в сърцата на всеки китайски гражданин.

Въпреки че изглежда, че ККП притежава всички ресурси и репресивни апарати, ако всеки гражданин вярва в силата на истината и защитава морала, злият призрак на ККП ще загуби основата за своето съществуване. Всички ресурси незабавно ще се върнат в ръцете на праведността. Тогава ще случи и възраждането на Китай.

Само без ККП може да има нов Китай.

Само без ККП Китай може да има надежда.

Без ККП, справедливият и добросърдечен китайски народ ще възстанови историческото величие на Китай.

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies