Сан Франциско парад САЩ

По обяд на 22 октомври т.г. в Сан Франциско близо 5000 практикуващи Фалун Гонг (още познат като Фалун Дафа) се включиха в парад с послание за прекратяване на седемнадесет годишното преследване на медитативната практика Фалун Гонг в Китай.

Предвождана от маршируващия Небесен духов оркестър, в парада се включи подвижна пъстроцветна платформа. На нея практикуващи, облечени в традицонни китайски костюми, седяха в позиция лотос, с кръстосани крака един върху друг. Лотосът в източната култура се смята за извор на живот и ново начало.

Практикуващи, дошли от Азия, Европа и Латинска Америка,облечени в традиционни носии, носеха плакати с надписи на различни езици, за да покажат, че практиката е популярна в почти всяко кътче на планетата.

Практикуващи с плакати, призоваващи бившия китайски лидер Дзян Дзъмин да бъде изправен пред съда за престъпления срещу човечеството, привлякоха вниманието на много зрители. Дзян Дзъмин се смята за основен виновник за преследването на практиката.

Парадът започна от площада на ООН, който се намира в близост до сградата на кметството в града, като си проправи път през центъра и търговската част и завърши в китайския квартал в късния следобед.

2016-10-22-Picture-FDIC-san-francisco-01
2016-10-22-Picture-FDIC-san-francisco-010
2016-10-22-Picture-FDIC-san-francisco-011
2016-10-22-Picture-FDIC-san-francisco-012
2016-10-22-Picture-FDIC-san-francisco-013
2016-10-22-Picture-FDIC-san-francisco-02
2016-10-22-Picture-FDIC-san-francisco-03
2016-10-22-Picture-FDIC-san-francisco-04
2016-10-22-Picture-FDIC-san-francisco-05
2016-10-22-Picture-FDIC-san-francisco-06
2016-10-22-Picture-FDIC-san-francisco-07
2016-10-22-Picture-FDIC-san-francisco-08
2016-10-22-Picture-FDIC-san-francisco-09
Previous Next Play Pause

Слънчевото време накара, както местни жители, така и много туристи, които посещават Сан Франциско, заради туристическите му забележителности, да видят парада и да си направят снимки с много от практикуващите.

Много от гражданите нямаха представа, какво се случва и какъв е поводът по улиците на града да се види такъв грандиозен парад, който беше дълъг няколко километра. Много практикуващи обаче, можеха да разговарят с всеки, който се интересуваше и искаше да научи повече.

Някои от зрителите се спираха, вземаха информационни брошури и разговаряха с практикуващите, които съпровождаха парада. Други, просто взимаха брошура и с усмивка се наслаждаваха.

По маршрута на парада почти на всяка пряка имаше практикуващи, които раздаваха информационни брошури и разговаряха с минувачите.

Много хора споделяха, че знаят, че практиката се преследва в Китай и с учудване се питаха, защо това все още продължава? Те разбираха, че докато китайският комунистически режим е на власт, това преследване няма да спре.

Учителка от Мексико, която получи брошура за Фалун Гонг сподели, че два пъти в седмицата прави упражненията на Фалун Гонг със своите ученици и че тя добре познава практиката. Тя сподели, колко положително е влиянието на упражненията на практиката върху учениците. Те станали по-добри и по-спокойни в училище.

Парадът е част от тридневни събития в Сан Франциско, организирани от практикуващите Фалун Гонг, за да се привлече вниманието на обществеността към продължаващите репресии над практиката в Китай.

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies