конференция Сан Франциско

На провелата се в Сан Франциско конференция за споделяне на култивационен опит, практикуващи обсъдиха усъвършенстването на духовната си същност едновременно със стратегиите за противопоставяне на репресиите в Китай.

Лили Джан, американка от китайски произход, на около 50 г. сподели, че по време на младежките си години в Китай е била типична „желязна жена“, смисълът на което предполага силен характер, ненавист към класовите врагове и готовност за саможертва в името на „революцията“.

По време на конференцията, която се проведе в Бил Греъм Сивик Аудиториум в западноамериканския град Сан Франциско, на 24 октомври т.г., Джан, както и много други последователи на Фалун Дафа от различен етнически произход, дошли от различни краища на САЩ и света, показаха чрез своите споделяния от трибуната на конференцията, какво означава практикуването на традиционното китайско духовно учение.

Фалун Гонг или Фалун Дафа, е името на култивационната практика, която събра толкова много последователи в залата. Тя включва изпълнението на пет медитативни упражнения, както и поведение в съответствие с принципите Истинност, Доброта, Търпение. Всяка година последователите на Фалун Дафа провеждат конференция за споделяне на опит от самоусъвършенстването по Фалун Дафа, на която отразяват личното си усъвършенстване в духовната практика.

През 90-те години Фалун Гонг се превръща в най-популярната медитативна практика по рода си в Китай, която според официални данни достига 70 милиона практикуващи в края на десетилетието, между които са и редица влиятелни държавни служители. Според източници на Фалун Гонг действителният брой на практикуващите надвишавал 100 милиона. Практиката започва да се разпространява бързо от уста на уста, като практикуващите отбелязват видимо подобряване на здравословното състояние, чувството за морал, взаимоотношенията в семейството и работното място, както и на нивото на стрес. Много от тях преосмислят житейските си цели.

Бившият лидер на китайската комунистическа партия, Дзян Дзъмин, приема огромния брой последователи на Фалун Гонг като заплаха и се заема да унищожи практиката, слагайки началото на една от най-жестоките в историята, продължаваща и до днес офанзива срещу човешките права.

Много от изказванията по време на конференцията дискутираха положените усилия за разобличаване на преследването, както и на пречките, на които са се натъкнали.

56-годишната Сюзън Уилямс от Халифакс, Нова Скотия, практикува от 2009 г. Една от причините да посети конференцията е преди всичко да намери начини да подобри себе си (за практикуващите Фалун Гонг това е един от стожерите в духовното учение), а също и за да вземе участие в свързаните с конференцията събития: паради, протести и групова медитация на открито.

Усилията на Уилямс са съсредоточени най-вече към китайските туристи в Сан Франциско, които не знаят почти нищо за Фалун Гонг, освен официалната пропаганда на ККП. За нея това е възможност, която не бива да изпуска, като се има предвид разпръснатата населеност на Халифакс. „Хората, които идват от Китай трябва да разберат, че Фалун Дафа е добро“, добавя Уилямс.

Чоу Уай-дон, пристигнал на конференцията в Сан Франциско от Хонконг, изнесе една от последните речи за деня. Той сподели, че първият му контакт с практиката става, когато получава информационни материали от доброволец, раздаващ ги на улицата. Той напомня за случаите на намеса на ККП в Хонг Конг, които често имат за цел нарушаването на мирни събития, организирани от практикуващи Фалун Гонг. Според него настоящата власт в Хонг Конг, която мнозина предполагат е свързана с Дзян Дзъмин, „внесе гангстерски елементи в Хонг Конг“.

Чао отбеляза, че колкото по-лошо става отношението на комунистическата мафия към Фалун Гонг, толкова повече расте интересът към практиката. „Хората се редят на опашка за бюлетина на Minghui.org и го разграбват като топъл хляб“ коментира Чао, позовавайки се на печатна медия, създадена от доброволци и съдържаща новини за ситуацията на Фалун Гонг в Китай, както и публикации за самоусъвършенстване, споделени от последователи на практиката.

Джим Баталини - млад мъж от Минесота, говори забързано как се увлича във Фалун Гонг, след като прочита историята за духовното пътешествие на историческия Буда, известен в Китай под името Шакямуни. „Толкова търсих начин или метод, но не можех да намеря нищо. И един път, в градската библиотека попаднах на основната книга на Фалун Гонг. Прочетох първото изречение и си казах: „Намерих го““.

Баталини отбеляза, че в резултат на практиката приоритетите в живота му са се променили драстично. По-нататък Баталини коментира едно от изказванията по време на конференцията, в което се обсъждат усилията за поднасяне на информация за преследването на Фалун Гонг до знанието на елитни членове на обществото, включително политици и финансисти.

„Практикуващият разказа за постигнатия успех, но целта му не беше да подчертае „Колко съм добър“, а за пътя, по който положените неуморни усилия и вникването в самия себе си са довели до този успех“ – каза Баталини.

Ли Мънфей от Ню Йорк разказа, че е израснала в семейство, в което Фалун Гонг е начин на живот. Тя сподели как прилага наученото от практиката в работата си и специално наблегна на вникването в себе си и преодоляването на психологически препятствия.

Лили Джан от Сан Франциско разказа как е успяла да преодолее страха от шофиране – умение, което не е успяла да научи в Китай поради напредналата си възраст. Сега шофира всеки ден и кара с колата си други практикуващи до различни събития, организира срещи с представители на правителството и се опитва да сложи край на преследването на Фалун Гонг в родината си.

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies