Информационен Център Фалун Дафа България
Информационен Център Фалун Дафа България

емблема формация Калифорния

Стотици практикуващи Фалун Дафа се събраха пред сградата на кметството на Сан Франциско, за да формират Фалун, емблемата на практиката.

В практиката на Фалун Дафа (Фалун Гонг), емблемата Фалун съдържа сриватца и ин-ян символи. Древните пътища за самоусъвършенстване в школата на Дао винаги са смятали символите ин-ян за миниатюри на вселената. По подобен начин, пътища за самоусъвършенстване в Буда школата смятат, че сриватца представлява вселената. Ако погледнем снимки на галактики ще забележим, че те много наподобяват сриватца (свастика). Затова хората в древността смятали този символ за умален вид на Вселената.

Впечатлени от видяното, група туристи от Германия разговаряха с практикуващите Фалун Дафа. Пенсиониран инженер от Нюрнберг каза, че му харесва медитацията, защото е „спокойна“ и „ти дава енергия“. Той направи много снимки.

Свастиката е древен символ за добра съдба, познат от преди над 2500 години по света. Въпреки това, много хора днес я оприличават със символа на Хитлер и я свързват със зверствата от Холокоста. Затова някои хора са много учудени, когато видят свастиката като емблема на практиката Фалун Дафа.

Свастиката е силен и положителен символ в много култури по цялото земно кълбо. В Изтока, свастиката е символ на Буда. В Китай свастиката въплъщава концепциите за вечността, безкрайността и вселената. Китайската дума за символа е „уан”, а на санскрит е познат като "сриватца".

Ху Дзинуей от Китай каза, че е щастлив да види формирането на символи от практикуващите. Той каза, че още в Китай е слушал за Фалун Дафа и знае, че практиката се преследва в родината му от комунистическия режим.

Ху сподели, че подкрепя практикуващите, и че китайският комунистически режим е обречен заради жестокостите, които е извършвал в история на своето съществуване, в следствие на което е нанесъл вреда на китайския народ.

„Истинност, Доброта и Търпение“, които са трите основни принципа на практиката, Ху определи като традиционни ценности, а дейността на комунистическия режим, като разрушаваща същността на китайските традиция и култура.

2016-10-24-Picture-FDIC-minghui-falun-emblem-san-francisco
2016-10-24-Picture-FDIC-minghui-falun-emblem-san-francisco_01
2016-10-24-Picture-FDIC-minghui-falun-emblem-san-francisco_02
2016-10-24-Picture-FDIC-minghui-falun-emblem-san-francisco_03
Previous Next Play Pause
1 2 3 4

Свастиката обикновено може да се види по статуи на Буда в цяла Азия, като масивната бронзова статуя на Буда на хонконгския остров Лантау, която е висока над 35 метра и била завършена и поставена през 1993 година.

Туристи от Чехия споделиха по време на мероприятието, че дейността на практикуващите Фалун Дафа е много важна. Един от тях каза: „Много ми харесва формирането на картината с йероглифите. Много добре изглежда.“ Мъж от групата добави, че от личен опит знае какво значи комунистически режим, и се надява това злодеяние скоро да свърши.

Практиката Фалун Дафа е представена от г-н Ли Хонгджъ през май 1992 г. Сега практиката е позната в повече от 114 страни в цял свят, включително и в България.

 


 

Този уебсайт използва cookies