емблема формация Калифорния

Стотици практикуващи Фалун Дафа се събраха пред сградата на кметството на Сан Франциско, за да формират Фалун, емблемата на практиката.

В практиката на Фалун Дафа (Фалун Гонг), емблемата Фалун съдържа сриватца и ин-ян символи. Древните пътища за самоусъвършенстване в школата на Дао винаги са смятали символите ин-ян за миниатюри на вселената. По подобен начин, пътища за самоусъвършенстване в Буда школата смятат, че сриватца представлява вселената. Ако погледнем снимки на галактики ще забележим, че те много наподобяват сриватца (свастика). Затова хората в древността смятали този символ за умален вид на Вселената.

Впечатлени от видяното, група туристи от Германия разговаряха с практикуващите Фалун Дафа. Пенсиониран инженер от Нюрнберг каза, че му харесва медитацията, защото е „спокойна“ и „ти дава енергия“. Той направи много снимки.

Свастиката е древен символ за добра съдба, познат от преди над 2500 години по света. Въпреки това, много хора днес я оприличават със символа на Хитлер и я свързват със зверствата от Холокоста. Затова някои хора са много учудени, когато видят свастиката като емблема на практиката Фалун Дафа.

Свастиката е силен и положителен символ в много култури по цялото земно кълбо. В Изтока, свастиката е символ на Буда. В Китай свастиката въплъщава концепциите за вечността, безкрайността и вселената. Китайската дума за символа е „уан”, а на санскрит е познат като "сриватца".

Ху Дзинуей от Китай каза, че е щастлив да види формирането на символи от практикуващите. Той каза, че още в Китай е слушал за Фалун Дафа и знае, че практиката се преследва в родината му от комунистическия режим.

Ху сподели, че подкрепя практикуващите, и че китайският комунистически режим е обречен заради жестокостите, които е извършвал в история на своето съществуване, в следствие на което е нанесъл вреда на китайския народ.

„Истинност, Доброта и Търпение“, които са трите основни принципа на практиката, Ху определи като традиционни ценности, а дейността на комунистическия режим, като разрушаваща същността на китайските традиция и култура.

2016-10-24-Picture-FDIC-minghui-falun-emblem-san-francisco
2016-10-24-Picture-FDIC-minghui-falun-emblem-san-francisco_01
2016-10-24-Picture-FDIC-minghui-falun-emblem-san-francisco_02
2016-10-24-Picture-FDIC-minghui-falun-emblem-san-francisco_03
Previous Next Play Pause

Свастиката обикновено може да се види по статуи на Буда в цяла Азия, като масивната бронзова статуя на Буда на хонконгския остров Лантау, която е висока над 35 метра и била завършена и поставена през 1993 година.

Туристи от Чехия споделиха по време на мероприятието, че дейността на практикуващите Фалун Дафа е много важна. Един от тях каза: „Много ми харесва формирането на картината с йероглифите. Много добре изглежда.“ Мъж от групата добави, че от личен опит знае какво значи комунистически режим, и се надява това злодеяние скоро да свърши.

Практиката Фалун Дафа е представена от г-н Ли Хонгджъ през май 1992 г. Сега практиката е позната в повече от 114 страни в цял свят, включително и в България.

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies