монумент Вашингтон Фалун Дафа Гонг

Няколко хиляди последователи на Фалун Дафа, облечени в жълто, синьо и бяло, формираха огромна емблема на Фалун пред Вашингтонския монумент в американската столица на 22 юни 2018 г.

Грандиозната формация бе част от събития по повод 19-ата годишнина от началото на преследването на Фалун Дафа от комунистическата партия в Китай.

Вече 19 години последователи на Фалун Дафа от цял свят провеждат паради, изложби, митинги и конференции, за да информират обществеността за продължаващите репресии в източната държава и да призоват международната общност да спомогне за тяхното прекратяване.

Емблемата на Фалун

Фалун е емблемата на духовната практика Фалун Дафа, известна още с името Фалун Гонг. В превод от китайски език Фалун означава "колело на Закона". Фалун е изграден от два основни елемента: символите ин-ян, които произлизат от Дао (Тао) школата и сриваца (свастика), която е символ от Буда школата.

В азиатската култура, отрицателното значение на свастиката, свързано с Хитлер и нацизма, е сравнително непознато. Свастиката има дълга история в много култури по света и е знак за добра поличба.

Във Фалун Дафа, свастиката символизира Буда.

Фалун Дафа

Фалун Дафа е традиционна китайска духовна практика на високо ниво за усъвършенстване на духа и тялото. Включва философия, основана на принципите Истинност, Доброта и Търпение, и пет медитативни упражнения.

В превод от китайски език, Фалун Дафа означава Великият закон на колелото на Закона. "Фа" означава Закон, принципи, "Лун" колело, "Да" велик. Фалун Дафа е древното наименование на практиката, докато Фалун Гонг е съвременното ѝ име.

Философията на Фалун Дафа учи човек да е добър, състрадателен и толерантен в семейството, на работното място и в обществото. Упражненията спомагат за поддържане на добро здраве, тонус и освобождаване от стреса.

Целта на практикуването на Фалун Дафа е постигане на духовно съвършенство и просветление посредством едновременно усъвършенстване на съзнанието и тялото.
Практиката няма религиозен или политически характер; липсва организационна форма и йерархия. Практикуващите водят нормален начин на живот, опитвайки се да бъдат добри, толерантни и ефективни в обществото. Практикуването на Фалун Дафа е напълно открито: упражненията се изпълняват в градски паркове и цялата информация за практиката е публично достояние в Интернет.

Всички дейности на Фалун Дафа са безплатни.

Преследване в Китай

Преследването на Фалун Гонг започва на 20 юли 1999 г. по еднолична заповед на тогавашния държавен и партиен лидер Дзян Дзъмин.

Дзян не може да приеме, че само за няколко години Фалун Гонг печели сърцата на близо една десета от китайското население, докато комунистическата партия не успява да направи това с десетилетия. Според експерти, завистта на Дзян Дзъмин е коренната причина за начало на репресиите.

Докато Фалун Гонг следва принципите Истинност, Доброта и Търпение, партията проповядва борба, насилие и изкореняване на традиционните култура и ценности.

Дзян се страхува и от огромната популярност на Фалун Гонг. По данни на китайското правителство, към 1999 г. практикуващите са между 70 и 100 милиона, почти два пъти повече от членовете на комунистическата партия по това време.

Така Дзян дава ход на кървава национална кампания, която включва пропаганда, масови арести, мъчения и дори убийства на симпатизанти на духовния метод.

Според доклада "Кървава реколта/Клането: Актуализация" (2016 г.), от 2000 г. насам близо 1,5 милиона затворници на съвестта в Китай – най-вече последователи на Фалун Гонг – може да са били убити в държавни китайски болници и затвори, с цел органите им да бъдат продадени на пациенти нуждаещи се от трансплантация.

Източник: http://en.minghui.org/html/articles/2018/6/24/170875.html

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies