пресконференция БТА Пловдив изложба

Мартин Гарчев и Керка Кунчева дадоха пресконференция в Пресклуба на БТА в Пловдив на 8 май 2018 г. по повод откриването на международната изложба "Изкуството на Джън, Шан, Жен".

Експозицията от близо 30 маслени и акварелни платна в неоренесансов стил – някои изпълнени върху коприна – гостува от 9 до 27 май 2018 г. в галерия Пловдив, в сградата на Общинския съвет.

В превод от китайски език, името на експозицията означава "Изкуството на Истинност, Доброта и Търпение".

Това са три духовни принципа стоящи в основата на китайската практика за самоусъвършенстване Фалун Дафа, популярна в над 100 държави по света.

Част от картините пресъздават красотата на моралната ценност и духовното пробуждане у последователите на Фалун Дафа. Друга част илюстрира жестокото преследване, на което са подложени те в родината си Китай.

Изложбата е по идея на художника и скулптор проф. Кунлун Джан. Докато е държан в трудов лагер за това, че следва духовните принципа Истинност, Доброта и Търпение, у него се заражда желанието да разкаже за физическите и психически мъчения, които е преживял.

След като е освободен от лагера, Джан разкрива своята история чрез платната. Постепенно към него се присъединяват художници от САЩ, Канада, Австралия и Китай, последователи на Фалун Дафа. Някои от тях също са жертви на репресивния апарат на китайската комунистическа партия.

Изложбата в града под тепетата е част от национално турне, което започна през март в Балчик, след което посети Добрич и Бургас.

Програма по градове до края на турнето

Пловдив: 9-27 май 2018 г., Галерия "Пловдив", Общински съвет, ул. "Авксентий Велешки" 20

Варна: 31 май-14 юни 2018 г., Галерия "Графит", бул. "Княз Борис І" 65

Стара Загора: 19-27 юни 2018 г., Регионална библиотека "Захарий Княжески", бул." Руски" 44

София: 2-22 юли 2018 г., Галерия "България", Концертен комплекс - Зала България (първи балкон), ул. "Георги Бенковски" 1

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies